Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Energiakeskukset

Kaikki elämä on energiaa. Energia, elinvoima on hyvin nähtävissä lapsessa, joka taukoamatta jaksaa toimia, innostua, tehdä ja touhuta. Elinvoiman puute taas näkyy esim. itsessäsi raskaan työpäivän jälkeen, kun lysähdät sohvalle ja tuntuu, ettei jaksaisi tehdä mitään.

Elinvoima on fyysistä, tunneperäistä ja henkistä.

Energiakeskuksemme, chakramme, toimivat hienojakoisilla, fyysiselle silmälle näkymättömillä tasoilla. Ne vaikuttavat elämämme jokaisella osa-alueella mukaan lukien elinvoimaisuutemme, luovuutemme ja hyvinvointimme. Energiakeskusten kautta vastaanotat joka hetki energiaa, siirrät sitä eteenpäin kehossasi ja luovutat sitä ulospäin. Elinvoimaisen ihmisen lähellä oleminen tuntuu itsestäkin voimaannuttavalta, eikö vain? Ja väsyneen, raskaan ja negatiivisen ihmisen lähellä oleminen tuntuu itsestä väsyttävältä.

Kun energiakeskuksesi toimivat hyvin, säteilet elinvoimaa ulospäinkin ja lähelläsi on muidenkin voimaannuttava olla! On siis hyvin tärkeää, että kun hoidamme muita, hoidamme kokonaisvaltaisesti koko olemuksellamme, energiallamme.


Elämän pyörät - chakrat

Sana chakra on sanskritin kieltä ja tarkoittaa "pyörää" tai "kiekkoa". Jokainen chakra kuvataan vertauskuvallisesti lootuksena, jolla on erilainen määrä terälehtiä. Mitä enemmän terälehtiä on, sitä korkeampi on sen värähtelytaajuus. Muinaiset pyhimykset opettivat, että alkuperäinen henkinen elämänvoima (kundaliini energia) on ankkuroitunut selkärangan tyvessä olevaan chakraan.

Voimme vapauttaa tämän voimakkaan piilevän energian mm. rakkauden teoilla, elämänpalvelulla, meditaatiolla, joogalla ja rukouksella.

Maailman henkisten perinteiden mukaan meillä on seitsemän olemisen tasoa ja seitsemän keskusta henkisen maailman ja meidän maailmamme välisessä energianvaihdossa: Juutalaisuuden seitsemän taivasta, kabbalan elämänpuun seitsemän tasoa, kristinuskon seitsemän sakramenttia sekä hindulaisuuden ja buddhalaisuuden seitsemän chakraa.

Päächakroja katsotaan lukumäärällisesti olevan seitsemän. Kuitenkin maapallon energiantason kohoamisen myötä avautuu meillä sielutasollamme olevia chakroja ja viidennessä ulottuvuudessa eläessämme katsotaan meillä avautuvan 12 päächakraa. Kehossamme katsotaan kaiken kaikkiaan olevan 144 energiakeskusta.

Kirjallisuudessa on myös eroavaisuuksia chakrojen värien suhteen. Värit edustavat siis energian eri aallonpituuksia. Voit nähdä tuon energian esim. sateenkaaressa, auringon laskussa ja nousussa, revontulissa, pilvissä, ym. Kirjallisuudessa seitsemän ja 12 chakran järjestelmässä värit eroavat toisistaan. Itse koen tämän eron niin, että kun hoidan fyysistä kehoa, "näen" seitsemän chakran värit ja tuen niitä ja käytän myös hoitokiviä tukemaan näiden chakrojen toimintaa. Kun taas hoidan aurassa korkeammalla tasolla, kanavoin 12 chakran värejä, jotka ovat myös Arkkienkelten eri värejä.