Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Kokonaisvaltainen parantuminen

Mikä meidät parantaa ja mikä puolestaan sairastuttaa?

Olen pohtinut itse paljon fysioterapeuttina ja energiahoitajana toimiessani, että mikä lopulta parantaa asiakkaan? Haluaako hän parantua ja millä kehon tasolla sairauden perimmäinen syy on?

Koin itse ihmeellisen parantumisen vuonna 2009 ja olen sen jälkeen tehnyt hoitotyötäni suurella nöyryydellä. Olin saman vuoden aikana menettänyt rakkaan isäni ja synnyttänyt toisen poikani. Vauvani oli noin puoli vuotias, kun olkapääni ja koko käteni kipeytyi pikkuhiljaa niin, etten voinut enää kantaa ja hoitaa vauvaani. Hakeuduin sitten kuulemani ihanan auttajan Liisa Kinnusen hoiviin. Liisa laittoi minut ensin turvesaunaan ja sen jälkeen hellästi hieroi koko kehoni läpi. Hän ei mitenkään erikoisesti keskittynyt kipeään käteeni ja ajattelin, että mitenkähän tämä auttaa. Hoidon lopuksi Liisa pyysi minua jäädä makaamaan hoitopöydälle. Ja siinä maatessani kolme enkeliä tuli ympärilleni ja jokainen heistä kietoi siipensä ja energiansa ympärilleni. Tunsi valtavan voimakkaan rakkauden aallon kulkevan lävitseni ja kyyneleet vain valuivat silmistäni. Tätä enkelihoitoa jatkui ehkä noin 15 minuuttia. En pysty oikein sanoin kuvaamaan miten voimakas, todellinen ja ihana tuo hetki oli.

Menin sitten kotiin ja nukkumaan vauvani kanssa noin klo 18 illalla. Olen varmasti yöllä imettänyt poikaani, mutta en muista yöstä mitään. Aamulla herätessäni käteni oli täysin parantunut.

Mikä minut paransi? Millä tasolla sairauteni syy oli? Tätä olen kovasti pohtinut ja itse ajattelen niin, että kulunut vuosi oli minulle henkisesti hyvin rankka. Vuoteen sekoittui valtava ikävä isää sekä onni uuden elämän kantamisesta ja odottamisesta. Koin sielutasolla turvattomuutta, pelkoa, epävarmuutta ja sitä, miten suruni vaikuttaa sikiöön. Koin myös epävarmuutta siitä, teinkö kaikkeni isäni etenevän sairauden hoitamiseksi. Liisa lohdutti minua hoidossa kertoen, että isälläni on nyt kaikki hyvin enkä olisi voinut tehdä enempää. 18.4. oli isäni sielunsuunnitelman mukainen lähtöpäivä (ja sama päivä on poikani neuvolakortissa raskauden alkamispäivänä). Koen saaneeni hoidossa sieluani hoitavaa alkulähteen rakkautta, joka minut paransi ja rauhan sille ajatukselle, että teinkö kaiken voitavani.

Hyväksyin viimein isäni hengen siirtymisen tuonpuoleiseen. Annoin itselleni anteeksi. Vapauduin turhasta tunnetaakasta ja nautin täysin ihanasta pojastani. Paranin. Ja tuo tapahtuma muutti minua hoitajana lopullisesti. Tunnen hoitajana olevani asiakkaan kanssakulkija, auttaja. Parantumisen voima tulee lopulta meistä itsestämme sisäisen yhteytemme kautta valoon.


Todellinen parantuminen voi tapahtua, kun henkinen minä herää.


Parantuminen on jotain, joka tapahtuu meille. Se on jotain, joka tapahtuu sisällämme. Se alkaa ymmärryksellä miten tunneperäinen ja henkinen terveytemme vaikuttaa fyysiseen elinvoimaamme. Nykyaikana moni hakeutuu vaihtoehtoisiin tai täydentäviin hoitoihin saadaakseen kokonaisvaltaista hoitoa - kehon, mielen ja hengen hoitoa. Kokonaisvaltaiset hoidot auttavat meitä pääsemään ongelman ytimeen, sen sijaan, että hoitaisimme pelkkiä oireita. Omassa työssäni koen hoitavani asiakkaan energian virtausta kehon eri tasoilla tasapainottaen, puhdistaen tai voimistaen sitä.

Toivon, että jonain päivänä meillä Suomessakin voisimme tehdä yhteistyötä lääketieteen ja täydentävien hoitojen osalta kuten esim. Yhdysvalloissa Arizonan yliopistossa, jossa tohtori Andrew Weilin hoito-ohjelma tarjoaa joukon vaihtoehtoisia hoitoja sairaalaympäristössä (esim. yrttihoidot, akupunktio, vitamiiniterapia, terapeuttinen kosketus ja rukous).

Sielu ei ole siellä missä se elää vaan siellä, missä se rakastaa!